You Are Here: Home » Любопитно » Как да приготвим вино от ябълки

Как да приготвим вино от ябълки

iabalkovo vinoПроцесът не е труден, но за да го стартирате се нуждаете от патентован стерилизатор. Има три основни етапа в правенето на вино от ябълки.

  • Първи етап – извличане вкуса и аромата от ябълките и стартиране на процеса на ферментация;
  • Втори етап – ферментацията е в разгара си и започва извличане на виното;
  • Трети етап – започва цялостното избистряне на виното и неговия краен вариант готов за консумиране.

Старт на процеса

В началото е нужно да поставите захарта в съд с вода, където тя да се разтвори. След това се загрява и разбърква, така че да се разтвори във водата напълно. Водата е нужна само толкова, колкото да покрие захарта. Количеството на захарта зависи от цялата консистенция, но на 25 кг ябълки е добре да се сложат поне 3 кг захар. След това покрийте течността и оставете да се охлади. Това може да отнеме време, така че оставете полученото количество поне една нощ.

Ябълките се измиват, почистват и обелват. Слагат се в голяма кофа и се покриват с вода. Уверете, че ябълките са добре притиснати и затворени. Покрийте и оставете в продължение на 8 часа или повече през нощта да престоят. На другия ден добавете стафиди, лимонов сок, вода и мая. Долейте около 20 л. студена вода за по-горе посочената консистенция и след това разбъркайте добре. Поставете отгоре капак или плътно прикрепена кърпа за да не влизат никакви мръсни частици или буболечки. Уверете се, че капакът не здраво стегнат, оставете на място с температура между 20-25 ° C.

Процесът на ферментация се разбира, че е започнал след като се появят първите мехурчета на повърхността. Използвайте някакво гребло или голяма лъжица, с която да разбърквате по 2-3 път на ден материала в рамките на 10-14 дни. Накрая използвайте стандартен маркуч, с който да източите само готовата течност, която да складирате в буркани, бутилки или каквото предпочетете.

 

Автор: webselo.com

 

About The Author

Number of Entries : 155
Scroll to top
Google+