You Are Here: Home » Новини » Общините Сандански, Петрич и Струмяни с общ проект за развитието на туризма

Общините Сандански, Петрич и Струмяни с общ проект за развитието на туризма

На 30 август 2012 г. кметовете на общините Сандански, Петрич и Струмяни проведоха информационна среща по проект „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите, където трите общини си партнират заедно със Сдружението на хотелиерите , ресторантьорите и туроператорите в Сандански и Български съюз по балнеология и СПА туризъм /BUBSPA/.

Общата стойност на проекта е около 473 хил. лв. Реализацията на този проект ще даде възможности за бъдещо развитие в областта на туризма, което е много важно за едно бъдещо сближаване между съседските общини. Кмета на община Сандански Андон Тотев поздрави кметовете на общините Петрич и Струмяни– Вельо Илиев и Емил Илиев за идеята да кандидатстват заедно по този проект и благодари навсички експерти от 3-те общини, които професионално са изготвили проект.

Андон Тотев сподели още, че този проект е от голямо значение за развитието на туризма, тъй като в него са предвидени средства за участие в отделни туристически борси и съвместни участия за представяне на наши туристически продукти.

Кметовете на общините партньори също благодариха и апелираха за още такива бъдещи сътрудничества, трамплин за новия програмен период. Основните цели на проекта са насърчаване на ефективността в областта на регионалния маркетинг в подкрепа и популяризиране на природното и културно-историческо наследство.

Източник: Blagoevgrad.eu

Scroll to top
Google+