You Are Here: Home » Любопитно » Музикални аксесоари – най-продавани по света през 2019 г.

Музикални аксесоари – най-продавани по света през 2019 г.

Музикални аксесоари – най-продавани по света през 2019 г.

Годината вече е към края си и е добре да направим една равносметка за най-купуваното в музиката през годината. При положение, че музикалният пазар много се промени, няма да навлизаме в детайлите за албуми и изпълнители, а ще видим какво най-много купуват хората от гледна точка музикални аксесоари. Това ще е индикация и за настроенията на хората и затова какви инструменти най-много се използват по света.

Статистиката взехме директно от статистиките за продажба на музикални инструменти и музикални аксесоари от най-големите онлайн магазини в света, без да вземаме информация от специализираните музикални магазини. Защото така придобиваме представа за пазара на едно по-обикновено ниво, където пазаруват и много музиканти любители.

Това, което се вижда е сходно с резултатите от миналата година, но има нещо много издаващо, първите десет резултати показват сякаш – купете си китара. Явно китарите по света са станали част от стотици милиони домове, а това, че се купуват аксесоари за китара подсказва, че хората свирят и се грижат за музикалните си инструменти.

Няма да показваме аксесоарите като класиране, а по-скоро ще ги споменем като съществени. И все пак, миналата година тунерът беше сред първите три, а сега вече е на първо място. Явно хората държат да са в тон с музиката и да настройват качествено своите китари, бас китари, цигулки. Говорим обаче за тунер, който се прищипва директно на инструмента и улавя вибрациите от неговото тяло, без да е нужно самият тунер да се включва в инструмента.

На много престижно място в десетката се намират още стойка за китара, стойка за ноти и струни за акустична китара. Това показва избора на много хора по света, които явно обичат да свирят на китара и да си акомпанирате на акустична китара. Като добавим, че в десетката влиза още вокалния микрофон, каподастър и китарни перца, то нещата ще ви станат съвършено ясни. Е, това е само в десетката, какво мислите, че ще има надолу. Още стойки, микрофони за телефони, микрофони за студио, кабели за китари и микрофони и т.н.

 

Източник: https://music-store.bg/

About The Author

Number of Entries : 157
Scroll to top
Google+