You Are Here: Home » Новини » 5 съвета за млади певци и певици

5 съвета за млади певци и певици

Започнали сте да се занимавате с музика и по-специално с пеене. След като сте преминали през първите уроци и сте уверени, че нещата ви се получават, може би е добре да прочетете следващите редове. Те съдържат 5 съвета събрани и обобщени от мислите на големи композитори и музиканти от миналото.

При положение, че сте надарен/а с хубав глас, не се колебайте и за миг да започнете да го развивате за пеене. Трябва да знаете, че това е божествен дар, който трябва да предадете на хората. Защото в музикалните партитури от миналото и настоящето има прекрасни певчески партии, които постоянно очакват да бъдат изпети на хората.

Бъдете настойчиви да пеете дори да не сте се разпяли, просто пейте без инструмент и хващайте мелодии, които ви идват в главата. Така ще развиете по-бързо музикален слух.

Репетирайте и с други певци. Пробвайте пеене на два, на три гласа. Слушайте по-опитни от вас музиканти как се справят с вокалните партии на известните композитори от миналото и на със съвременни популярни песни. Дори да пеете със по-лошо певци от вас, не трябва да ги подценявате и да се смятате за уникални, а просто постоянно да преследвате целите си.

Гласът има нужда от почивка. Когато сте се уморили от пеене, просто не се натискайте повече. Починете си добре и се подгответе за следващите упражнения на другия ден. Посъветвайте се за диета, която ще държи гласът и тялото ви винаги в добра форма и така ще постигнете страхотни резултати за кратко време.

Разбира се, в съвременния свят вие като певци може да си свършите работата по прекрасен начин, но много от това, което ще се появи като краен резултат, зависи от това дали озвучителят е добър и дали използвате микрофон за пеене. Винаги се интересувайте от това с какъв микрофон ще пеете, какви са намеренията на озвучителите и задължително направете саундчек. Така може да си спестите много неприятни моменти по време на изпълнението.

 

Източник: music-store.bg

 

 

About The Author

Number of Entries : 154
Scroll to top
Google+