You Are Here: Home » Любопитно » Плувец извади Богоявленския кръст в Сандански

Плувец извади Богоявленския кръст в Сандански

0601uchenik-izvadi-krusta-v-sandanski4

По традиция ритуалът с хвърлянето на кръста стартира с Общински духов оркестър с ръководител Константин Кирянов в Спортния интернат по плуване, където се проведе и хвърлянето му. Водосвета бе отслужен от Свещеник Йордан Аврамов, председател на катедралния храм „Свети Георги” в съслужение със свои колеги и дякони, съобщава регионалният сайт Blagoevgrad.eu.

С литийното шестие на Плувния интернат пристигнаха и кметът на Община Сандански Андон Тотев, заместник кмета Младен Тимчев и председателят на Общински съвет гр. Сандански Явор Аргиров. Секунди след ритуала по хвърляне на кръста той бе изваден от ученика в Гимназия „Яне Сандански” Радой Косев, който пребори около 40-те смелчаци. След излизането от водата и приемайки насоките на отец Йордан, Радой Косев, който е и плувец в Плувния интернат си пожела здраве и късмет, след което поднесе да целуне кръста за здраве първо на кмета Андон Тотев и всички желаещи да се докоснат до богоявленският символ.

Младият плувец ще трябва да пази кръста у себе си до неделя, когато трябва да бъде занесен в храм „Свети Георги”.

0601uchenik-izvadi-krusta-v-sandanski33 0601uchenik-izvadi-krusta-v-sandanski2 0601uchenik-izvadi-krusta-v-sandanski7 0601uchenik-izvadi-krusta-v-sandanski12 0601uchenik-izvadi-krusta-v-sandanski1 0601uchenik-izvadi-krusta-v-sandanski5

About The Author

Number of Entries : 37
Scroll to top
Google+