You Are Here: Home » Новини » Община Сандански ще отбележи своя празник с богата тридневна програма

Община Сандански ще отбележи своя празник с богата тридневна програма

На светли четвъртък след Великден град Сандански чества традиционно своя празник.

Тази година община Сандански разгръща празничната програма в рамките на три дни, в които всички гости и жители на града ще се насладят на различни прояви, спазвайки българските традиции, преплетени със съвременно изкуство, много настроение, танци, игри  и музика.

Празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански започват още на 4 май /вторник/ с уникален концерт на Камерна опера – Благоевград, съпътстван от Музикално поетичен рецитал на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ и Самодеен театър „Пейо К. Яворов“. Концертът ще се проведе в неповторимата атмосфера на Епископска базилика – Сандански. Начален час: 19:00 ч.

Светла сряда община Сандански посвещава на децата на града. Тази година за първи път денят преди Празника на град Сандански се посвещава на малки и пораснали с много игри, забавления, музика и танци. Още от 10:00 ч. сутринта парк „Свети Врач“ се превръща в арена за много игри и настроение. За феновете на популярното риалити „Фермата“, община Сандански организира „Фермерски игри“ с любимата Юлиана Попдимитрова – участник в сезон 2. В празничния ден ще се проведе и традиционният Велопоход, а точно в 16:00 ч. пред сградата на община Сандански ще посрещнем иконата на Света Богородица „Св. Пояс“, която с литийно шествие ще бъде пренесена до храм „Св. вмчк. Георги“. Денят ще завърши с Детски празничен концерт в Летния театър – „Децата на Сандански пеят и танцуват“ със специален гост – поп звездата Дара.

Празникът на град Сандански, който тази година съвпада с Деня на храбростта и на българската армия – 6 май, ще отбележим подобаващо с много настроение и наситена програма. По традиция, на манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ в 13:00 ч. ще се извърши водосвет с иконата на „Св. Богородица“, а малко по-късно ще се проведат и Народните борби.

Кулминация на празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански ще бъде празничният концерт, който тази година ще се проведе на Летния театър. Всички гости и жители на град Сандански ще се насладят на изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров“, Танцов състав „Празник“ и Василиа Петрова. Специални гости на празничната вечер ще бъдат уникалните артисти от Музикално-танцова група „Вакали“ и една от емблемите на българската народна песен – Румяна Попова.

Всички събития от празничната програма на община Сандански са с ВХОД СВОБОДЕН.

С оглед избягване струпването на много хора на едно място, празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански ще се проведат в три дни.

Scroll to top
Google+