You Are Here: Home » Любопитно » Натуралната био козметика и неимоверните ползи от нейната употреба

Натуралната био козметика и неимоверните ползи от нейната употреба

Натуралната био козметика и неимоверните ползи от нейната употреба

Използването на козметика със сигурност е полезно и осигурява благоприятно състояние на кожата ни. И докато безспорно е важно регулярно да употребяваме качествени продукти, то съставът им е не по-малко важен. В днешната статия съсредоточаваме вниманието си върху т.нар. био козметика – именно по този начин оразличаваме онези козметични продукти, които в състава си притежават изключително ценни и натурални съставки. Активното им действие е онова, което спомага на кожата ни да възвърне здравия си, сияен и тонизиран вид.

Не случайно обръщаме внимание на състава в био козметиката – златно правило в дерматологичната грижа е да запомним, че наличието на повече естествени съставки за сметка на изкуствените добавки, е онова, което окачествява дадена козметика като наистина ефикасна и висококачествена. Ето някои от растителните екстракти, които е повече от добре да се съдържат във вашата козметика.

Билките и растенията във всяка козметика притежават мощно активно действие

Кремовете за лице, както дневните, така и нощните, както и серумите често имат в състава си екстракти от множество по вид и приложение растения и билки. Това е и основен фактор, по който да се ориентираме, че дадена козметика е действително качествена и осигуряваща ефикасна и дълготрайна защита и грижа.

Продуктите, съдържащи масло от шипка например, са изключително ефикасни в борбата срещу белезите и кожните петна. Маслото от шипка има регенериращо и изглаждащо действие, а богатото съдържание на витамини в състава му го правят още по-полезна и търсена съставка във всяка качествена козметика.

Розовата вода е всеизвестна с освежаващото си и противовъзпалително действие. Търсете козметика, съдържаща в състава си или чиста розова вода, или, в още по-добрия вариант, етерично розово масло. С убеденост ще видите, че скоро след стартирането на употребата кожата на лицето ви ще се изглади, зачервяванията ще изчезнат и лицето ви ще стане много по-малко склонно към възпаления и раздразнения. Екстрактът от лайка притежава аналогично действие – също е повече от добра идея да го търсите в състава на онази козметика, която използвате ежедневно.

За щателна хидратация и задържане на влага в кожата пък търсете козметични продукти, притежаващи екстракти от растението алое. Знаем, че поддържането на висока хидратация е от ключово значение при борбата с ранната поява на бръчки. Специалистите и дерматолозите са категорични, че екстрактът от алое е един от най-мощните антиоксиданти, притежаващи подчертано хидратиращо действие. Ето защо е повече от добра идея козметичните ви продукти за лице да го притежават в съдържанието си.

Надяваме се да сме били полезни в насоките си, касаещи здравословния и ефикасен състав на козметичните продукти, които ви препоръчваме да включите в своята ежедневна грижа за лицето. Използвайки ги, не след дълго ще забележите дълготраен ефект и действителна ефикасност, каквито малко разкрасяващи продукти притежават.

Scroll to top
Google+