You Are Here: Home » Без категория » Кога трябва да се започне изучаването на менталната аритметика

Кога трябва да се започне изучаването на менталната аритметика

Кога трябва да се започне изучаването на менталната аритметика

Можете да започнете да изучавате умствена аритметика на всяка възраст. Учените обаче са установили, че най-активното развитие на мозъка при хората настъпва от 4 до 12 (по-рядко до 16) години. И точно през този период трябва да се положат основни умения, като изучаване на чужди езици, развиване на музикални и танцови способности, обучение на броене, писане и четене. Придобитите през това време знания стават фундаментални и по-късно улесняват допълването, развитието и дори възстановяването на загубени умения.

Постигане на цели и получаване на резултати

Основната задача на умствената аритметика е да преподава бързо устно броене, при което детето може да добавя десетцифрени числа едно към друго в рамките на много кратък интервал от време (по-малко от минута). Това обаче са далеч от всички възможности на менар. С помощта на тази техника концентрацията на вниманието при децата се увеличава значително, развива се фотографска памет, въображение, логика и слух. Детето може да прави няколко неща едновременно, като лесно решава творчески и аналитични проблеми. Всичко това му дава самочувствие и му позволява да се изразява перфектно в училище, а след това и в студентския живот.

Няколко думи за учителите по ментална математика

Говорейки за съвременната умствена аритметика, специално внимание трябва да се обърне на учителите. По правило учителят по менара е човек, който има зад гърба си не само педагогическо образование, но и диплома на психолог. Има специални центрове, които обучават специалисти в тази област. Задължителен етап от обучението в такива образователни институции е практиката и редовното посещение на опреснителни курсове, обучения, семинари и др. Това позволява не само завършващите специалисти на високо ниво, но и постоянно да ги поддържат в добра форма, без да пропускат нови тенденции методология. Също така, чрез наличието на диплома, броя на сертификатите от различни обучения и благодарността, родителите винаги могат да оценят степента на квалификация на конкретен учител.

Scroll to top
Google+