You Are Here: Home » Новини » Засилено полицейско присъствие по пътищата през предстоящите празнични дни

Засилено полицейско присъствие по пътищата през предстоящите празнични дни

policeiska_palka_policai_mvr3Засилени полицейски проверки по пътищата ще има по време на предстоящите четири почивни дни – от 6 до 9 септември, предупреждават от пресцентъра на МВР. Екипите ще следят стриктно за спазване на скоростния режим, шофиране употреба на алкохол, свидетелство за правоуправление, използване на обезопасителните системи, за задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и техническа изправност на автомобилите.

През празничните и почивните дни се очаква движението по пътищата да бъде особено интензивно. Най-натоварени ще са направленията София-ГКПП Кулата, София-Бургас, София-Варна и София-ГКПП Капитан Андреево. Интензивността ще е най-голяма на 5 септември след обяд, на 6 септември сутринта и на 9 септември след обяд и вечерта. Създадена е организация и са обезпечени необходимите полицейски сили за осъществяване на ефективен контрол на движение.

В дните с интензивно движение при входно-изходните артерии на столицата и другите големи градове ще бъдат предприети мерки за подпомагане на пътното движение и недопускане на задръствания, като при необходимост регулирането на движението ще е от пътни полицаи.

Служители на националната полиция, СДВР и областните дирекции на МВР, съвместно с представители на местното самоуправление и администрация извършват проверки на местата, където ще се проведат чествания и публични прояви. Създадена е организация за стриктно спазване на нормативните разпоредби, свързани с недопускане на криминални престъпления и нарушения на обществения ред. Дежурните полицейски служители преминават инструктаж във връзка с осъществяването на постоянен контрол за опазването на реда и безопасността по пътищата.

Проведени са срещи с ръководителите на охранителните фирми и звената за самоохрана за вземане на превантивни мерки, подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти, съобщиха от МВР.

Източник: Blagoevgrad.eu

Scroll to top
Google+