You Are Here: Home » Любопитно » Каква рокля да изберем?

Каква рокля да изберем?

Каква рокля да изберем?

Мнозинство са жените, които обожават роклите. Те знаят, че този тип облекло им придава допълнителна нотка елегантност, чар и стил, а също така носи женственост и жизненост. Но тук има и още нещо, което трябва да се вземе предвид, а именно огромното разнообразие от различни размери.

Като цяло основните разлики, що се отнася до дължината, се коренят в ръкавите и в това дали роклята ще е къса, до коляното или дълга. Естествено, тук влизат в играта някои допълнителни условия.

Късите рокли са изключително женствени и носят жизнерадост и подмладяват визията. Те обикновено са в по-шарени цветове, а някои модели са с дизайн на флорални или геометрични принтове. Тези рокли са чудесен избор за ежедневието, за парти с приятели, за вечеря навън или разходка по плажа. Предимно се носят през пролетта и лятото. Подобни на тях са и роклите с дължина до коляното, като при тях разликата е че са подходящи и за малко по-консервативни събития.

Естествено, няма как да не споменем дългите рокли. Те са своеобразен еталон за елегантност и могат да се видят по всички официални събития. Притежават свойството да удължават визуално фигурата и ако са предвидени за официални случаи по принцип са с гол гръб.

Друга разлика при дължината на роклите се отнася до ръкавите. За пролетта и лятото се подбират рокли с къси ръкави или без такива, като за тези модели се съчетават леки платове, които са ефирни и не запарват тялото. Разбира се, налични са и рокли с дълги ръкави, които са чудесен начин да блеснете със стил през по-хладните нощи.

А дори и когато дойде зимата, това не означава, че роклите трябва да се върнат в гардероба за зимен сън. Тук в играта влизат плетените рокли. Те по никакъв начин не отстъпват на останалите видове рокли по елегантност, като същевременно притежават свойството да поддържат топлината на тялото, за да не усещате зимния студ. Тези модели чудесно се комбинират с дълги ботуши и плътни клинове или чорапогащници.

Не бива да забравяме, че при този вид облекло има и други различия. Някои от тях са в цветовете. Имаме както по-семпли и консервативни рокли (черни, например), така и много ярки и жизнерадостни модели (в ослепителни цветове или с различни принтове). Някои рокли също така са снабдени с дантела или имат малко по-разчупени дизайни. Естествено, когато дойде ред да избирате коя точно рокля да вземете, трябва да се съобразите с фигурата си, със събитието, за което ви трябва роклята, и с индивидуалния си стил.

Scroll to top
Google+