You Are Here: Home » Новини » Мъж от гр. Мездра, нападнал гостите си с нож, е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Враца

Мъж от гр. Мездра, нападнал гостите си с нож, е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Враца

Мъж от гр. Мездра, нападнал гостите си с нож, е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Враца

Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд Н.Н. (на 32 години) по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 115, вр. чл. 18 от НК и по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

         На 30.12.2018 г. обвиняемият Н. поканил в дома си в гр. Мездра негови добри познати – живеещите в съседство братя-близнаци К.Д. и Д.Д. (на 30 години). Гостите дошли около 22 ч. Стопанинът подготвил за вечеря храна и алкохол, като впоследствие братята купили допълнителна бутилка водка.

         Вследствие на употребен алкохол обвиняемият Н.Н. станал по–шумен и буен, увеличавал силата на пуснатата музика. При направената забележка от страна на гостите, че това може да предизвика недоволството на съседите и сигнализиране на органите на реда, обвиняемият посочил на поставените на масата три ножа. Казал: „Като дойдат полицаите, да ги заколим“. Гостите му се противопоставили и той ги преместил на рафт на секция в хола.

Около 3 ч. през нощта обвиняемият Н.Н., без да е бил провокиран по какъвто и да е начин, заявил на К.Д.: „Яд ме е на теб, имам яд на теб, някои хора те уважават, а мен не….“ След тези думи излязъл на терасата.

К.Д. се изненадал от това изявление и го последвал, за да се опита да изясни възникналата ситуация. Брат му Д.Д. през това време останал в стаята.

Вече на терасата, обвиняемият Н.Н. се обърнал към К.Д. с думите „Ти умираш!“, „Ще те заколя“. Взел от перваза на прозореца голям кухненски нож и замахнал към гърлото на мъжа, като успял да го нарани под брадата. Пострадалият направил опит да се предпази и вдигнал ръцете си, при което получил дълбоко порязване в областта на предмишницата. Последвала серия от силни удари с ножа с насоченост към шията и главата на К.Д. Независимо от опитите му за защита, обвиняемият му причинил порязвания по лицето. Повтаряйки заканата „Ще те заколя!“, Н.Н. насочил ножа към корема на пострадалия, след което го замахнал към главата му. К.Д. се опитвал да се защити и в същото време да отнеме ножа от нападателя, при което получил срязване на палеца. Брат му – Д.Д., чул шума и излязъл на терасата. Тогава К.Д. успял да отнеме ножа от Н.Н. и го хвърлил през терасата.

Обвиняемият последвал гостите, които се насочили към вратата за тръгване. Взел от масата празна бутилка от водка и силно я замахнал към главата на Д.Д. Улучил го в ръката, след което продължил да се заканва, че „ще ги заколи“. Взел друг нож, с който посегнал срещу двамата братя. Последвало сбиване, при което Н.Н. бил отблъснат.

Пострадалите потърсили помощ от органите на реда и Спешна помощ. По случая е било образувано досъдебно производство за опит за умишлено убийство и причиняване на средна телесна повреда на две лица.

Предстои делото да продължи в съда.

                                                                                                                                              

Scroll to top
Google+