You Are Here: Home » Любопитно » Как да кандидатстваме за потребителски кредит?

Как да кандидатстваме за потребителски кредит?

Как да кандидатстваме за потребителски кредит?

Повечето хора отивайки на пазар винаги са изкушени от нещо ново и модерно. Нов LED телевизор, последен модел фотоапарат или някаква конзола за игри. С напредването на технологиите  излизат все по-модерни и атрактивни домакински уреди. Не всеки обаче има пари за да си ги закупи. Фирмите за бързи кредити обаче могат да ви помогнат само срещу лична карта. На място в магазина може да вземете стоката на лизинг. Има обаче и други варианти.

Потребителския кредит е услуга, която може да замени лизинга в магазина. Фирмите за бързи кредити и банките предоставят подобни кредити, само трябва да намерите най-изгодния. Избягвайте тромавите процедури с голям куп документи. Това го има най-вече при банките, те ще искат да ви проучат в детайли дали ще можете да услужите кредита, възможно е условията да са по-добри. Ако имате поръчител по кредита, това автоматично ще направи условията по кредита по-изгодни. Другия вариант е да обезпечите вашият кредит с някакво недвижимо имущество, за целта трябва да представите неговите документи. Такива кредити винаги са по-изгодни защото са обезпечени и имат по-малък риск за банките.

Другите фактори, които могат да направят кредита по-изгоден е да ви се превежда заплатата директно в банката, от която сте взели кредита, както и да сключите застраховка живот при нея.

Когато искате да вземате кредит питайте дали няма някакви допълнителни такси, които след време могат да повишат цената на кредита. Ако има такива насочете се към други кредитни услуги, при които няма да има.

Предсрочното погасяване на кредита може да ви спести разходи, вече имате право по закон. Независимо какъв кредит сте взели вие можете да го погасите предсрочно без наказателни такси.

Много добър начин, с който да погасявате вашият кредит е той да бъде обслужван директно от вашата дебитна карта, това за банката означава сигурност. По този начин те поемат по-малък риск знаят, че винаги могат да оперират с вашите пари. Така ще ви предложат много по-изгодни условия за кредит.

 

Източник: https://parite.bg/potrebitelski-krediti

Scroll to top
Google+