You Are Here: Home » Любопитно » Защо махмурлукът се влошава с възрастта и как да се справим с този тип проблеми?

Защо махмурлукът се влошава с възрастта и как да се справим с този тип проблеми?

Защо махмурлукът се влошава с възрастта и как да се справим с този тип проблеми?

Много от нас са забелязали, че махмурлукът става много по-труден през годините, отколкото през младостта. И сега учените най-накрая обясниха защо това се случва.

Добре известно е, че на определен етап от живота на човешкото тяло вече е необходимо два пъти повече време, за да се възстанови от махмурлук. Според експерти от САЩ това се дължи на факта, че с възрастта нивото на енергия в човешкото тяло намалява значително.

Освен това с течение на годините черният дроб произвежда по-малко антиоксиданти, причинявайки силно главоболие, повръщане и други симптоми, свързани с махмурлука, които влизат в тялото ни под формата на токсини.

Има още една причина, с която експертите се съгласиха. С напредване на възрастта телата ни изискват повече време за почивка и отдих. Всъщност алкохолът пречи на качеството и продължителността на съня, така че човек се чувства уморен през целия ден.

Какво да правя?

Експертите препоръчват да се ядат яйца, тъй като те съдържат аминокиселината цистеин, която помага за бързото елиминиране на токсините от тялото, което значително намалява симптомите на махмурлук. Също така е най-добре да пиете алкохол добре преди лягане, като в този случай е по-добре да пиете много вода непосредствено преди лягане.

Също така се препоръчва да се вземат противовъзпалителни лекарства (като ибупрофен), за да се облекчи сутринта на следващия ден след много забавление.

Scroll to top
Google+