You Are Here: Home » Новини » В Сандански започна XIX Балкански младежки фестивал

В Сандански започна XIX Балкански младежки фестивал

6mladejki-festival-sandanski1

Заместник кмета Мария Чинкова даде старт на XIX Балкански младежки фестивал в Сандански, събщи Blagoevgrad.eu. Празничната програма на фестивала, който се провежда за деветнадесети пореден път в Сандански стартира с пъстро фестивално дефиле на всички участници в първата празнична вечер на младежкия фестивал. Гостите от Македония, Турция и Сърбия, както и младежите от България предизвикаха истински фурор по главната улица „Македония”, която се изпълни с песни, танци и музика и образува колона от хора, които съпроводиха участниците до самия Летен театър, където се проведе и първия фестивален концерт.

Старт на концерта даде заместник кмета на община Сандански Мария Чинкова и Младежкия духов оркестър с ръководител Костадин Кирянов. От хип – хоп до балет и народни танци можеше да се види на фестивалния концерт. Местните The Hopers, Феерия и Жасмин „подгряха” препълнения летен театър в Сандански, а Вероник – София, Da Clique – Перник и др. предизвикаха вълна от аплодисменти. В танцовата фиеста се включиха и Танцов ансамбъл „Никола Вапцаров” от Сандански, които „разлюляха” сцената с кръшни хора и ръченици.

Освен с танцови първата вечер бе впечатляваща и с певчески таланти като Неделяна Христова /Нел/, Елиана Капитанска и др. Фестивалната програма продължава и днес с изложба, хип – хоп битки, workshop и Конкурс за най-добър млад поп-рок изпълнител, който ще се проведе отново на Летния театър в Сандански.

Scroll to top
Google+