You Are Here: Home » Любопитно » Силата да се върви напред

Силата да се върви напред

damski_sportni_maratonkiВ тази статия ще говорим за силата на волята и невероятната духовна устойчивост на великите спортисти, които трябва да бъдат наш пример.
В тази статия ще стане въпрос не просто за спорт, но и за свръхчовешка воля и устойчивост. Без съмнение именно тези безценни качества търсят и оценяват големите спортни гиганти, произвеждащи спортни стоки като Найк, Адидас, Пума, когато обличат спортисти със свои спортни екипи и маратонки.
Голямата американска лекоатлетка Гейл Дивърс носи екип на с логото на Найк, когато печели своите титли и отличия.
Това е жена, за която изречението „Ти беше до тук!” не важи.
След множество победи, тя е принудена да чуе страшна диагноза – заболява от болестта на Грейвз. Увреждане, при което дейността на щитовидната жлеза е засилена и тя произвежда повече от необходимото количество хормони. В следствие на това, състезателката се чувства уморена, със замъглено виждане, страда от мигрена и безсъние, краката й се преплитат. Състоянието е толкова сериозно, че лекарите са принудени да ампутират и двете й стъпала.
На пръв поглед, това е краят на спорната кариера на лекоатлетката от Сиатъл. В отговор на изпитанието, което й поставя съдбата обаче, тя отвръща: „Глаголът „предавам се” никога не е бил част от моя речник.”
Атлетката се подлага на строга диета, събира силите и вярата си в Бог и в собствената си устойчивост и успява да се подготви за да постигне нови феноменални резултати в своя спорт.
На олимпийските игри в Барселона през 1992 г., тя завоюва златен медал в спринта на 100 метра. Следваща година прави дубъл на световното първенство в Щутгарт.
Лицата на големите спортни марки винаги са ангажирани с благородени каузи и се отличават с воля, личностна харизма и много позитивизъм. Ето защо спортните брандове търсят и привличат именно тях за своите рекламни кампании. Носенето на спортен екип с марката найк, пума или адидас не може да бъде само потребителски избор, това може да бъде поддържане на кауза, стремеж към по-добър свят и по-добър живот, знак на съпричастност към хората, които постигат рекорди, дори когато всичко изглежда фатално загубено.
Без съмнение, подобни спортни икони са наш пример и вдъхновение. Особено ако искаме и търсим мотивация, за да постигнем успех в това, към което се стремим.
Независимо от това в каква сфера искате да се развивате, посланието, което може да ви води е да не се отказвате лесно и да слевате мечтите си. Това е сигурен начин да претворите идеи и стремежи и да ги превърнете в действителност.

About The Author

Number of Entries : 131
Scroll to top
Google+