You Are Here: Home » Любопитно » Приготвяне на доматен сок – трикове

Приготвяне на доматен сок – трикове

Приготвяне на доматен сок – трикове

Домашното приготвяне на доматен сок изисква от вас, да обелите, нарежете и попарите доматите и да ги прецедите през марля. Стандартното количество за единична консумация е около двеста и петдесет грама, но може и повече според желанието ви. domaten_sok

Съхранявайте приготвения сок от домати в хладилника за да запазите неговия вкус и своиства за по-дълго време. При положение, че сока има аромат на оцет това директно означава, че е развален и не може да бъде използван.

Много от нас предпочитат алтернативния начин за правене на доматен сок. Той включва рязане на много зрели домати, сваряване до пълна мекота, охлаждането им и прекарване през сито. Смества се вари до получаване на максимална гъстота, прибавя се обилно количество сол и малко олио. Възможно е сокът да се държи в буркани или бутилки но задължително в хладно помещение.

Доматеният сок е чудесен източник на витамини, той ще ви зареди с енергия и можете да се наслаждавате на вкуса му месеци наред. И все пак ако доловите кисела оцетна миризма или привкус на спирт, то изхвърлете продукта за да предотвратите заболявания.

Допълнителни предложения и рецепти за приготвяне на домати и всякакви други зеленчуци търсете само тук в сайта Sgotvi.com наздраве!

About The Author

Number of Entries : 128
Scroll to top
Google+