You Are Here: Home » Любопитно » Кухня в стил Ар Нуво

Кухня в стил Ар Нуво

Кухня в стил Ар Нуво

Едва ли има някой, който не е срещал понятието „Арт Нуво“. Е, предимно по-възрастните читатели със сигурност са попадали на него, най-често в каталози, където се предлагат мебели и обзавеждане.
Ето какво представлява Ар Нуво. Съчетанието произлиза от френското „art nouveau“, което може да се преведе като „ново изкуство“. Често се касае за ново изкуство в архитектурен стил, в стил с изящни и приложни изкуства, в мебелите и други.
Важно е да кажем, че този стил произлиза в началото на XX век и е изключително популярен до началото на Първата световна война.

Ар нуво достига своя връх през 90-те години на 19 век (особено периода 1890 – 1905).
В исторически аспект – толкова. По-важно е да кажем, че този стил се възражда и намира сериозно приложение и днес, през 2018 година.

Ар нуво обхваща всички форми на изкуството и дизайна: архитектура, мебелиерство, художествено стъкло, графичен дизайн, бижутерия, живопис, керамика, металопластика и художествен текстил. Благодарение на това създава ярък контраст между себе си и дотогавашните разбирания за разделение на изкуствата на изящни и приложни.
В България често се използва понятието Арт Нуво. Може да се срещне и като Ар Нуво, както сме го употребили и в настоящата статия.
Кухня в типичен Арт Нуво стил можете да видите тук:

На снимката можете ясно да придобиете представа за разположението на мебелите, декора, като цяло.
В случай, че сте в период на проектиране на Вашата кухня, но си падате по този, ако ни позволите да го наречем аристократичен стил, то спокойно можете да предвидите всеки малък детайл, за да придобие Вашият дом уникален, изящен, магически вид.
Ако търсите повече подробности за този стил, можете да се допитате до проектантите на Мебели 1 Онлайн, или пък да разгледате настоящите стилни и привлекателни кухненски комплекти, които са изложени в електронен каталог с богато описание, съпътствани с много снимков материал. По този начин можете да придобиете по-голяма представа за Ар Нуево, и за съвременните кухни, в ретро стил.

About The Author

Number of Entries : 111
Scroll to top
Google+