You Are Here: Home » Любопитно » Забравете за газираните напитки по време на диета

Забравете за газираните напитки по време на диета

Забравете за газираните напитки по време на диета

За да бъде една диета успешна и да доведе до резултат, трябва да ограничим консимирането на определени храни и напитки. Идеята на диетата е именно тази, да се изгради и спазва определен хранителен режим. Подобно на храната, и течностите, които приемаме имат оргомно въздействие. Поради тази причина сега ще разкрием недостатъците на газираните напитки и ще защитим тезата, че те трябва да бъдат изключени от нашето меню.

Газираните напитки нямат алкохолно съдържание, но за сметка на това са пълни с много захар, изкуствени оцветители и подсладители. Реално с това си съдържание, те по никакъв начин не помагат на стомаха, напротив само го дразнят и му вредят. Пиейки ги, ние увеличаваме кръвното си налягане, кръвната захар и се наблюдава намаляване на добрия холестерол, а не на лошия такъв. Те имат завишени количества консерванти, които трябва да се стремим да избягваме, от здравословна гледна точка. Ефектът от приема на газирани напитки освен вътрешен има и външен израз. Увеличават се мерките на ханша, което не е за предпочитане сред нежния пол на обществото. В резултат на големите количества захар, тези напитки могат да доведат до развиване на диабет и смущения в метаболитния процес.

В този ред на мисли, трябва да се подчертае, че организма ни реално не се нуждае от никакви газирани напитки. Най-добре е по време на диета, да не утоляваме жаждата си с нищо друго, различно от вода или чайове. Противопоказни са дори натуралните сокове, защото те също съдържат много захар и консерванти, въпреки че не са газирани. За по-добър ефект, когато спазвате определен хранителен режим, не пийте нищо друго освен вода, в нейната чиста форма. Тя ще снабди организма със сили да предотврати запек, подуване и тежест.

Интересно: Посетете сайта на Магазин Моник

About The Author

Number of Entries : 128
Scroll to top
Google+