You Are Here: Home » Любопитно » 6 вида мивки за баня според материала

6 вида мивки за баня според материала

В зависимост от материала, мивките за баня могат да бъдат разнообразни. Освен познатите на всички порцеланови и фаянсови, дизайнерите предлагат оригинални решения като стъкло и дърво, например. Ето какви мивки се произвеждат днес и решете каква искате да бъде във вашата баня:

 Керамични, порцеланови, фаянсови

Това са най-често срещаните. Те са най-евтини в сравнение с останалите, дълготрайни са и лесни за поддържане. Въпреки, че тези мивки са тежки, те са доста крехки и трябва да бъдат много здраво закрепени.

Мивки от изкуствен камък

За разлика от мивките, изработени ръчно от естествен камък, мивките от изкуствен камък са по-евтини и с по-добри качества. Изкуственият материал позволява да се добавят различни цветове, той е по-лек от естествения, по-здрав и устойчив на температурни промени и химични атаки. Освен това тези мивки изискват по-малко грижи.

Стъклени мивки за баня

Поради чупливостта на стъклото, мивките от този материал изглеждат неподходящи за банята. Действително обаче, те се произвеждат от удебелено и закалено стъкло. Използването на нови технологии увеличава механичната якост на стъклените мивки. Обикновено те се монтират върху шкаф, плот или друга повърхност.

Дървени мивки

Мивките от дърво изглеждат доста необичайно за използване в банята. Но техният естетически вид ще превърне това помещение в истински шедьовър на изкуството. Дървеният материал, който се използва за производство на тези мивки, се обработва по специална технология, която предотвратява абсорбирането на вода. Единственият недостатък на мивките от дърво е тяхната висока цена.

Метални мивки

Мивките от метал се срещат по-рядко. Те изглеждат много екзотично, което ги прави подходящи за модерните интериори. Единственият недостатък на тези мивки е да не се използват абразивни материали и винаги да се забърсват след употреба, за да не остават петна.

 

Мраморни мивки

Мраморните мивки са красиви и изглеждат луксозни. Те са подходящи за класическия стил на обзавеждане за баня. Но те имат два недостатъка: високата цена и трудното почистване заради порите на мрамора, в които се трупа мръсотия.

 

About The Author

Number of Entries : 130
Scroll to top
Google+