You Are Here: Home » Любопитно » Как ще се развие имотният сектор в България през 2019 година?

Как ще се развие имотният сектор в България през 2019 година?

Често, когато дойде време за закупуване на ново жилище, започват да се правят анализи и проучвания за това, как би се развил в бъдеще имотният сектор.
Причината основно се крие в това, че крайният потребител се чуди, дали сега е моментът за изгодни сделки, или е добре да се изчака още година, за да направи покупката.

През 2018 година, се наблюдава ръст от около 15-20 % на сделките с недвижими имоти, като пазарът следва трендовете на плавно покачване на цените, спрямо нарастващото търсене.

Няма как да не отбележим, че офертните цени в София се повишиха сериозно, като вече за финансова криза, настъпила преди около 10 години, се говори само като факт, който се е случил, но и като нещо, което е отминало, т.е. оживление на пазара е налично, при това с добри темпове.
Покупките на „зелено“ също бележат ръст, но и цените за този тип сделки са леко повишени.

Ha пaзapa с недвижими имоти се появяват и продавачи, купили пpeди години имоти, c цeл cпeĸyлaция, ĸoитo cлeдcтвиe нa зaдъpжaнe нa цeнитe, бяxa пpинyдeни дa ги oтдaвaт пoд нaeм, в тъpceнe нa дoxoднocт, но сега са решили да се освободят от тях, инвестирайки капиталът си в друга насока. Въпросите, които често клиенти си задават, т.е. единият от важните въпроси е, какво ще се случи с недвижимите имоти в края на 2019 година, ще има ли повишаване на цените, ще се запазят ли настоящите, или цените ще тръгнат надолу.
Повечето анализатори смятат, че огромното търсене на имоти с инвестиционна цел прави така, че заздравява имотния пазар.
Благодарение на изгодните жилищни кредити, все повече млади семейства ще предпочетат закупуването на ново жилище, пред това да наемат такова.
Що се касае за предпочитаните типове жилища, повечето млади семейства търсят двустайни, тристайни апартаменти в квартали, които са в близост до метро, с добра комуникация.
Естествено, всичко зависи от сигурността на работното място, както и от типа дейност, в която младото семейство се развива, но по всичко личи, че настоящата 2019 година отново, както предходната, ще има ръст в търсенето и предлагането на недвижимо имущество.

About The Author

Number of Entries : 130
Scroll to top
Google+