You Are Here: Home » Любопитно » По какво да преценим най-добрата офис сграда

По какво да преценим най-добрата офис сграда

Изобилието от офис сгради по света не се изразява само в оригинални архитектурни и дизайнерски решения. Има много офиси, които изглеждат скучно, вяло, дори сковано, но това не ги лишава от тяхната основна функция – да са места за бизнес организация и дом на бизнеси и компании по света.

Всъщност една от основните грешки или по-точно, грешно впечатление, се създава заради многобройните класации по света, в които се оценява архитектурата и външната обвивка на една офис сграда. Архитектите и предприемачите получават награди, заради решението, инвестиционния план и така нататък, но истинските ползватели са хората, които по един или друг начин работят и съжителстват заедно за няколко часа в една съвременна сграда, която има своите удобства, но сигурно и своите неудобства.

Тогава! По какво да прецените най-добрата сграда, конкретно за вашия бизнес, за вашата компания? Нека за момент се абстрахираме от локация, инфраструктура, цена, бизнес организация и т.н. Нека влезем в модерния офис. От какво се нуждаем първо? Със сигурност интериорна среда, която създава условия за по-удовлетворяващ труд и за по-приятно съжителство между служителите и изпълнителите на компанията.

 

Съвременният офис трябва да може лесно да се трансформира. Например има решения, в които чрез въртящи се панели, офис средата, за мога може да се затвори и да се преобразува в конферентна зала. Това спестява място и време, и бързо съсредоточава мисълта на служителите в конкретната тема.

В съвременната офис сграда, поне по света, се налага тенденцията – повече зелено вътре и около сградата. Има дори компании, които умишлено инвестират в офиси близо до природна среда, за да може да са в близост до естествения природен ритъм – противопоставяне на забързания градски живот и изобщо на офис културата. Когато за вас конкретно такава идилия не е постижима, има дизайнерски решения в интериора, които ще намерят решение.

Следващата модернистична промяна е свързана с измеренията в офиса. Един офис благодарения на вътрешния дизайн, може да предложи няколко нива само на един етаж. Тоест нюзрум среда, с бюра, компютри, маси за почивка, тераси и големи прозорци. Метални конструкции, които водят към по-висок сектор с научна, бизнес и всякаква друга литература.  

Преди да изберете офис сграда за вашия бизнес можете да се поинтересувате от многото възможности, които се предлагат от съвременните дизайнери. Може да съобразите някои особености на вашия бизнес, хората, с които работите или имате намерение да работите, за да може да свържете тези нови възможности с вашите предпочитания.

Погледнато принципно, няма най-добра офис сграда, по-точно, има най-добре пригодена такава за вашия бизнес и за вашата компания, за да успявате, да има отлична работна среда и екипен дух.

About The Author

Number of Entries : 131
Scroll to top
Google+