You Are Here: Home » Любопитно » Полезни съвети за „Гражданска отговорност” през 2015 г.

Полезни съвети за „Гражданска отговорност” през 2015 г.

Законите ни са строги по отношение на застраховката „Гражданска отговорност”, която държавата задължава да си направи всеки водач и притежател на моторно превозно средство. Както вероятно знаете тази застраховка се явява гаранция, че при някакво произшествие, в случай че не можете да заплатите вредите нанесени от вас на потърпевшите на пътя, те ще могат да получат парично обезщетение. Държавата наказва нарушителите с изтекла, невалидна или липсваща „Гражданска отговорност” с глоби от 400 до 600 лв. – като глобите за фирми са много по-строги.

Поради належащата необходимост от тази застраховка, много нетърпеливи шофьори прибързват да приемат първото застрахователно предложение, което получат, без да проучат пазара предварително и по този начин дори не разбират за съществуването на по-изгодните и подходящи за тях оферти. Подобни ситуации доказват необходимостта от застрахователен брокер при търсенето на какъвто и да е вид застраховка.

Застрахователният брокер

Например специалистите от „Ай енд Джи Брокерс” (I&G Brokers), които повече от 20 години обслужват успешно своите клиенти, удовлетворявайки интересите им и успявайки да ги защитят пред застрахователните компании, от много време заемат лидерска позиция сред застрахователните брокери в България. Компанията се грижи за над 250 000 застрахователни полици годишно, като успехът им се дължи на способността да отсяват най-изгодните предложения, да договарят най-удобните условия и да запознават клиентите си с най-актуалните промоции на застрахователния пазар.

Какви са цените на „Гражданска отговорност” за 2015 г.

Съществуват няколко основни критерия, според които се определят цените за „Гражданска отговорност”, свързани както с характеристиките на автомобила, така и с данни около опита на водача. Например видът на моторното превозно средство, статутът на шофьора му, териториалният обхват и начинът на плащане. Тези фактори, прибавени към различните условия, характерни за всяка застрахователна компания, определят различните застрахователни оферти на пазара.

Поради тази  причина цените на „Гражданска отговорност” са най-разнообразни и се променят всяка година, а търсенето и сравняването на различни предложения, според изброените условия може да ви коства много време и енергия. Ако желаете да видите всички оферти на застраховка „Гражданска отговорност”, можете да го направите като се възползвате от онлайн калкулатора за гражданска отговорност на „Ай енд Джи Брокерс”, който съобразно индивидуалните ви потребности ще изчисли колко ще ви струва „Гражданска отговорност” към всяка една застрахователна компания в България.

Щетите

Застраховката „Гражданска отговорност”  има за цел да покрива материалните или нематериалните щети, нанесени при непредвидени неблагоприятни обстоятелства от вас върху други лица, които притежават или ползват някакъв вид моторно превозно средство. В този смисъл това, от което ни обезщетява тази застраховка най-често е пътно транспортно произшествие.

Както вероятно знаете, за участниците в подобно произшествие е необходимо да попълнят двустранен протокол, ако желаят цялата ситуация да се изясни бързо и деликатно без намесата на съответните органи на реда (КАТ). Но съществуват множество процедури и необходими действия – препоръчителни в неприятните ситуации, когато сте замесени в подобни произшествия и за които повечето водачи и притежатели на „Гражданска отговорност” остават неосведомени. Ако желаете да получите ценни препоръки за това какви действия следва да предприемете в случай на пътно произшествие, можете да се обърнете към „Ай енд Джи Брокерс”, които бързо ще ви ориентират.

Каква е валидността?

„Гражданска отговорност” има различни срокове и условия за валидност според това дали автомобилът или който и да е друг тип моторно превозно средство е на българска територия или в скоро време се очертава да напусне територията на страната. Във втория случай, може да ви е необходим допълнителен сертификат „Зелена карта”.

Колкото до стандартната валидност на този тип застраховка, тя е една календарна година, като при желание да сключите полица за по-кратък срок, но не и по-малко от 30 дни, трябва да се съобразите с някои условия и изисквания на държавата.

За да научите повече информация относно застрахователния кодекс и да получите адекватно съдействие при сключването на застрахователна полица, отново можете да се обърнете към професионалистите от „Ай енд Джи Брокерс”, които ще ви разяснят условията и ще ви насочат към най-подходящото според вашите нужди.

 

 

About The Author

Number of Entries : 131
Scroll to top
Google+