You Are Here: Home » Любопитно » Вижте какви са предимствата на почивките в Гърция

Вижте какви са предимствата на почивките в Гърция

Всички ние добре знаем колко голям процент български граждани избират да не прекарат своята почивка в България, а именно на почивка в Гърция. Но досега малцина обаче са наясно с предимствата на това да почиваш там и защо напливът към нея расте всяка година.

Античната Гърция без съмнение пленява всяко едно човешко сърце благодарение на своите красиви земи, старинни сгради и забележителности, някои доближаващи се визуално до тези, виждащи се ако си на почивка в Дубровник, чистите плажове, притежаващи обширен простор и красивите стари храмове.

Едно от безапелационните предимства на екскурзията в Турция, е сравнително малкото разстояние, което ни разделя от нея – всичко зависи от мястото, на което искате да отидете. Така например, разстоянието от София до Солун е около 300 километра, а това до полуострова Халкидики е приблизително 370 км по магистрала. Кратко време за пътуване, но знаейки какво ви очаква, вие ще преживеете една изключително пълноценна почивка в Гърция, каквато едва ли може да имате ако сте на екскурзия в България.

Друга положителна страна е големият избор на места и цени за отсядане, в зависимост от предпочитанията, финансовите възможности, целите и продължителността на престоя. Студио за вашата почивка в Тасос, намиращ се на 90 километра от София, може да бъде наето за 50 евро на човек за нощувка, а хотел край плажа може да се намери за около 60 евро за една вечер.

И на последно място, но не по важност се нареждат забележителностите, които могат да бъдат зърнати, когато сте на почивка в южната ни съседка. Атина се слави със своите древни сгради и музеи, подобни на тези, които има, ако отидете на екскурзия в Испания. Акрополът е любим дори на туристите, които най-често си организират почивка в Дубай, признавящи неговото могъщество. Удивителният полуостров Пелопонес пък е толкова богат на цветна растителност и красива природа, каквато не бихте могли да видите дори на екскурзия в Италия. Неговата изключителна екзотичност е причината поради която той често бива сравняван с мистичните островчета, на които българите ходят на почивка в Тайланд. Истинско пиршество за очите е да посетиш всички тези места!

About The Author

Number of Entries : 102
Scroll to top
Google+